top of page
 
Keuze

Wat hebben we nodig van de ander? Wat zijn de wederzijdse verwachtingen in een relatie? Waarom kies ik voor hem of haar? Het formuleren van vragen is gemakkelijker dan het vinden van antwoorden. Ondanks deze vragen, blijft liefde een werkwoord. Als koppel bouw je samen een leven uit en ben je op elkaar aangewezen om steeds op zoek te gaan naar een evenwicht. Als het evenwicht zoek is, bestaat de kans dat er scheuren komen in de relatie. Als koppel sta je voor een keuze: Of je gaat uit elkaar, of je werkt samen aan je relatie.

Samen werken

Indien een koppel ervoor kiest om te werken aan hun relatie, kan relatietherapie hen hierin ondersteunen. Een kennismaking met beide partijen wordt gezien als de start van een mogelijke begeleiding. Er wordt ruimte en tijd vrijgemaakt om het eigen verhaal te schetsen. Vervolgens wordt de centrale hulpvraag uitgediept. Nu is het aan de partners, met ondersteuning van de therapeut, om het evenwicht in de relatie te herstellen. Dit kan elk apart of samen.

De duur van een traject is afhankelijk van verschillende factoren: Welke thema's vormen de struikelblokken? In welke mate is elke partij bereid om mee te werken? 

relatie.jpg
Doel

Relatietherapie heeft als doel om de functionaliteit en stabiliteit in een relatie te herstellen. Er wordt gezocht naar werkbare oplossingen en compromissen die beide volwassenen in staat stellen om, al dan niet samen, verder te kunnen.

bottom of page